מתנ״ס פרדס חנה כרכור תשפ״ב 2022-2021

53 | קתדרה מטיילת : סיור לליקוט ובישול צמחי בר על גדת הנחל | 11.2.22 למאכל במעיינות נחל התנינים - המקום בו נפגשים נוף מרהיב, מעיינות מפכים, שרידי כפר עתיק ואוכל מקומי עשיר, בריא ומזין. נסייר בשבילים, נפגוש מקרוב את צמחי הבר הנאכלים הצומחים בו, נשמע סיפורים מרתקים על מה שהתבשל במטבחיהם של אבותינו הקדמונים, נלקט ונבשל יחד ארוחת צהריים מזינה, עשירה ובריאה, המבוססת על אותו תפריט קדום. על מקומן החשוב של "וטבלת פתך בחומץ": | 11.3.22 הקטניות המבשילות לאטן בתרמיליהן בימים אלה, בתרבות עמי האזור. נפגוש את הביקיה, הטופח, החימצה והאפון, ונבשל מהם מאכלים מיוחדים וטעימים. נפגוש כאן גם את ירקות הבר הגדלים המבשרים את בואו של האביב, ונשלב גם אותם בתפריט. : מי אמר שאין מה ללקט בקיץ? ימי ראשית הקיץ | 8.4.22 סדנת ליקוט קיצית. נטייל אל עין נילי בגבעות אלונה. נכיר ונטעם את הירוקים של העונה הבוערת, נלקט זרעי קיץ של חד-שנתיים מקומיים שימושיים במיוחד, נלקט זרעי חרדל וניצני צלף (והפתעות נוספות) וגם נלמד כיצד להכין חרדל דיז'ון אמיתי וצלפים כבושים ביתיים מופלאים בטעמם. בסיום הסדנה יהיו בידינו מלאי צלפים לכבישה ביתית, זרעי חרדל להכנת חרדל וגם שפע של ממרחים טעימים. נלמד כיצד לשמר מזון בשיטות שונות של כבישה, חמצה ועוד. נקנח בארוחה ים תיכונית משובחת המבוססת על הצמחים שנלקט. מלקטים סיורי ליקוט ובישול 5 15:30 - 10:00 | ימי שישי ₪ 180 , סיור בודד ₪ 800 מחיר סדרה * הסיורים בהגעה עצמית לאוהבי הטבע, אוהבי האוכל, אוהבי הבישול ושוחרי האיכות. צידי הדרכים והשטחים הפתוחים מתגלים כמקור לשפע של מזון טרי, בריא, וגם טעים להפליא. נכיר ונלקט מינים שונים של צמחי בר ונבשל יחד במטבח שדה מאובזר היטב, מנות גורמה המשלבות טעמים ייחודיים ומרכיבים מקומיים. יתיר שדה מדריך חוקר המטבח הארץ-ישראלי, לקט, בשלן ומספר סיפורים. בוגר החוג ללימודי א"י במכללת בית ברל ובית הספר להכשרת מדריכים של ארגון "שומרי הגן". 3 שלוחה 04-6378551 | 077-7378538 | להרשמה באתר המתנ״ס : מסע עומק בעקבות צמחי הבר אל תוך היער | 17.12.21 האכילים הגדלים בחורש הים תיכוני באזורנו. נסייר ביער, נפגוש את הצמחים השונים ונלמד כיצד לזהותם מבלי לחשוש. סיור מרהיב וארוחה ייחודית ביערות האלונים העבותים של אזורנו. : מסע קולינרי בעקבות צמחי הבר מסע שורשים | 14.1.22 הנפוצים ביותר בסביבתנו הקרובה, והכנת ארוחה עשירה המבוססת על כמה מהם.

RkJQdWJsaXNoZXIy OTMzNDYz